15 Ağustos 2008 Cuma

» Öğretmen adaylarına müjde

meb Hüseyin Çelik, ağustos ayında 20 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu toplam 30 bin öğretmen ataması daha yapacaklarını, 2-3 bin kadar da memur ve hizmetli alacaklarını bildirdi.
Bakan Çelik, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Adana'da, Adana Valisi İlhan Atıcı'yı makamında ziyareti sırasında, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Çelik, çağdaş eğitim-öğretim için ne gerekiyorsa yapıldığını, şu anda ilk ve ortaöğretimde öğrencilerin yüzde 90'dan fazlasının ADSL ile internete bağlanabildiğini, teknolojisi geçmiş bilgisayarların değiştirildiğini, bu çalışmalarda devlet-vatandaş işbirliğinin de yaşandığını bildirdi.

Bakan Çelik, şubatta 10 bin öğretmen ataması yaptıklarını anımsatarak ''Ağustosta da 20 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu toplam 30 bin öğretmen ataması daha yapacağız. Bunun yanı sıra 2-3 bin de meb öğretmen atama gerçekleştireceklerini söyledi.. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Memur ve hizmetliler birkaç ay içinde göreve başlayacaklar'' dedi.

Sözleşmeli öğretmenlerin tayin taleplerine de dikkati çeken Bakan Çelik, öğretmen tayinlerinde ''hatır-gönülle'' gelen talepleri kabul etmediklerini belirterek ''Bu konuda talepte bulunan arkadaşlarımız da bizi anlayışla karşılıyor, çünkü adı üzerinde, 'sözleşmeli öğretmen' diyorum. Bu öğretmenler sözleşme imzalarken görev yapacakları yeri önceden kabul ediyorlar. Biz memleketimizin her yerine öğretmen göndermek istiyoruz'' dedi.

Hiç yorum yok: