28 Aralık 2017 Perşembe

Grip ve soğuk algınlığı bir günde nasıl iyileşir ?

Mevsimsel değişikliklerin her dönemde yaşandığını kabul ettiğimiz bir süreç içerisindeyiz ve bu süreçte, grip ve soğuk algınlığı sorunları baş göstermektedir. 
Eski dönemlerde, bazı aylarda insanların sık sık grip ve soğuk algınlığı yaşadığı bilinmekteydi fakat günümüzde, kimi zaman bir yaz dönemi geçişinde, kimi zaman da kış dönemine yaklaştığımız dönemlerin dışında diğer mevsim geçişlerinde de insanlar, sıklıkla hem grip hem de soğuk algınlığı hastalığına maruz kalmaktadırlar.

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki farklar nelerdir?
Grip ve soğuk algınlığı arasındaki farkları bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif bir solunum yolu hastalığıdır. Soğuk algınlığı belirtileri sizi birkaç gün kötü hissettirebilirken, grip belirtileri sizi birkaç gün ila haftalarca hasta tutabilir
Grip aynı zamanda, pnömoni ve hastaneye yatış gibi ciddi sağlık sorunlarıyla sonuçlanabilir. Bu nedenle, grip ile soğuk algınlığı arasındaki farklara hakim olmak son derece önem teşkil etmektedir.
Grip belirtileri sıklıkla burun tıkanıklığı, öksürük, ağrı ve rahatsızlıktan kaynaklanan soğuk algınlığı belirtilerini taklit eder. Soğuk algınlığı ise, başlangıçta ateş ve kas ağrılarıyla ortaya çıkmaktadır.
Grip hakkında internetteki en kapsamlı ve eğitici makaleye ulaşmak için buraya bakabilirsiniz.

Peki, grip ve soğuk algınlığı hakkında daha fazla neler biliyorsunuz? Önlemi alınmadığında ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkaran bu iki hastalık ile alakalı önemli bilgiler, alınabilecek önlemler ve tedavi seçenekleriyle ilgili özel bilgilendirmeleri, ''www.medyatv.org'' adresinde yer almaktadır.

Hiç yorum yok: