14 Ocak 2017 Cumartesi

Kanaryalar kediler kısaca hayvanlar


Kanarya güzel öttüğü için kafeslerdeb eslenen, -çiftehanelerde üretilen, serçe iriliğinde bir kuştur. Serçelerin ötücü kuşlar sınıfındandır. Uzunluğu 10-12 cm., ağırlığı 15 gram kadardır. Çoklukla rengi yeşile çalan duru sarıdır; nadir olmakla beraber, beyaz hatta kırmızıya çalan koyu sarı renkte kanaryalar da yetiştirilmiştir. ' 

Günümüzde kanarya yetiştirimi kaybolmaya yüz tutmuş eski bir alışkanlık halindedir. Oysa 20 yıl kadar önce, hemen hemen her evde kanarya yetiştirilirdi. 

Kanarya, aslında adını verdiği Kanarya adalarında yaşar. Avrupa’ya da bu ülkeden getirilmiştir. 

Hollanda kanaryaları, daha iri yapılı, uzun bacaklı, karışık tüylü ve hafif kamburdur. Sadece erkek kanarya öter. 'Bunlar arasında en ünlüleri ve aranılanları Hollanda ve Belçika kanaryalarıdır. 

Kanarya yetiştirmek kolaydır; çünkü bu kuş çabuk evcille ir ve kafeste yaşamaya alışır. Dişi kanarya er sefer en az 4-5 yumurta yumurtlar. 13 gün sonra yumurtalar çatlar. Yavrular 3 haftada uçmayı öğrenirler. Kanaryanın güzel ötmesi isteniyorsa, bu _devrelerde, annesinden ayırmak gerekır. Boylece yavru, yalnızca güzel öten bir kanaryayla 

beraber yaşar ve onun sesini işiterek, ötmeyi öğrenir. 

Kanarya, ıslak ekmek, kuş yemi, keneyir tohumu, darı, taze salata yaprağı ve meyvayla (özellikle incir) beslenir. .. Kanarya, ispinoz ve saka kuşuyla çiftleştırılir. 

En güzel öten kanarya cinsi, erkek saka kuşu ve dişi kanaryanın birleşmesinden doğar. 

Evlerde beslenen kanaryalar özel bir bakım ister. Kafesin küçük olmaması gerekir. 

Birazda evdeki kedimden bahsetmek istiyorum size:

Kedi mırıltısı gücünü hiç hafife almayın bilim insanlarının, motor gürültüsünü andıran bu sihirli sese kesinlikle saygısı var.
Son araştırmalar, kedilerin insana huzur verdiğini gösteriyor. Yüksek tansiyonu azaltmaktan tutunda birçok psikolojik soruna iyi geliyor hayvanlar.
Bilim insanları aynı zamanda, kedilerin ve çok sevilen başka ev hayvanlarının, sahiplerinin hastalıklarla savaşmasına ve hayatın güçlükleriyle başa çıkmasına yardım eden özel iyileştirici güçleri olduğunu keşfediyorlar.

Hiç yorum yok: