3 Şubat 2016 Çarşamba

Aşk acısından kurtulmanın yolları


Bir daha hiç kimseyi sevemeyeceğinizi onu hiç unutamayacağınızı mı düşünüyorsunuz! Belkide kalbinizi yerinden çıkarıp atmak istiyorsunuz bu acıdan kurtulmak için. Bence yapacağınız bazı hareketlerle aşk acısından kurtulmak mümkün. Bunlara göz gezdirelim o zaman. 

Aşk acısından kurtulmak için öncelikle duygularınızla yüzleşmelisiniz. Evet belki çok acı çekeceksiniz ama bilinki buduyguları yaşayan ilk siz değilsiniz ve bu geçici bir acı. 

Yapmanız gereken ilk şey size aşk acısı çektiren kişiyle bütün bağları koparmak.Çünkü onu görmek ve onunla konuşmak onu unutma sürecinizi uzatacak ve acınızın dahada artmasına neden olacaktır.

Aşk acısından kurtulmak


Aşk acısı

Daha sonra size onu hatırlatacak hediye, eşya her ne varsa yok edin.Onunla gittiğiniz yerlere gitmeyin onu hatırlatan müzikleri dinlemeyin çünkü bunlar acınıza acı katmaktan başka işe yaramaz. Tabiki sosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmezi . 

Eğer acınızın tazeliğini kaybetmesini istiyorsanız onu sosyal medya hesaplarından takip etmeyi bırakın.Bu dönemde Tabikii dostlarınıza çok ihtiyacınız olacak onlarla güzel vakitler geçirmeye çalışın.Hatta sosyalleşebileceğiniz yeni hobiler edinin.

 Ve okuyunaşk acısı çekip unutanların bunun üstesinden gelmeyi başaranların hikayelerini okuyun ki bu size güç versin. Unutmayın yalnız değilsiniz ve çok değerlisiniz.

2 Şubat 2016 Salı

Okullarda serbest kıyafet yönetmeliği

Artık ilkokullarda,ortaokullarda ve liselerde serbest kıyafet yönetmeliği ortaya çıktı.
Bu konu öğrenciler için iyi haber olsa da aileler için çok kötü.
Bir okul kıyafeti yıkayacaklarını bir sürü kıyafet yıkayacaklar.

Bir okul kıyafetine para bulamazken,farklı farklı giyinmek isteyen çocuklara nasıl cevap verilecek.Okul çatısı altında herkes aynı giyinmez se daha bu yaştan statü farkları başlayacaktır.Rengarenk kıyafetlerin arasında yırtık bir kumaştan pantolon hiç de adil değil!! Ancak zenginin fakiri ezmesinden başka birşey değil.

Okulların önü iyice yol geçen hanına çevirecek bir uygulama.Zaten okulların önü torbacı dolu.Hafta sonu kurslarına bile önlükle giden öğrenciler var.Memleketin hali böyle.Bu ülkede atanamayan onlarca öğretmen,40-50 kişilik sınıflarda okuyan çocuklar varken öncelikli sorun serbest kıyafet mi?

Tabiki değil.



 Öğrencilerde rahat etsin biraz diyenler,öğrenciler ailelerinin maddi durumu neye elveriyorsa onu seçme hakkı ile sınırlıdırlar,özgür filan değillerdir.Ve güvenlik açısındanda sıkıntılı bir durum,yabancılar rahtlıkla okula girebilir.

Türkiyede ciddi istihdam sağlayan bir okul üniforması piyasası var,işsizliğin fazla olduğu bu ülkede nasıl oluyorda üniformayı kaldırıyoruz?

Bizim üniforma üreten firmalarımız avrupaya ciddi ihracat yapıyor ve talepler sürekli artıyor.Çünkü Avrupada serbest kıyafet disiplin sorunu yaşattığı için üniformaya dönüyorlar.

Serbest kıyafet ile düşünce,ilim,bilim ve kabiliyetler öne çıkacağına para para ve yine para öne çıkıyor.Farkında olmasakda hırs ve kazanma başkalarını ezik görme duygularına kapılmış yeni nesiller yetiştiriyoruz.