29 Eylül 2008 Pazartesi

10 bin atama daha...

MEB, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeleri sonuca ulaştırırken, Ekim ayında 10 bin sözleşmeli öğretmen atama yapılacağını duyurdu.
MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Ekim ayında atama yapılacak 10 bin öğretmenin Kasım ayı itibariyle göreve başlayacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, 10 bin öğretmen atama ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki görüşmelerin sonuç aşamasın geldiğini söyledi. Yalçın, daha önce Aralık ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarının Ekim ayında yapılacağını bildirirken, atama yapılan öğretmenlerin Kasım ayı itibariyle görevlerine başlayacağını söyledi.

EĞİTİM ORDUSUNA 10 BİN ATAMA

Yalçın, gelecek hafta içerisinde tüm illere bir yazı gönderileceğini ve okullardaki tüm öğretmen açıklarının alanlarına göre kendilerine bildirilmesini isteyeceklerini kaydederek, “Bu sayede hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacı olduğunu, hangi ile kaç öğretmen göndermemiz gerektiğini öğreneceğiz. Eğitim ordusuna 10 bin öğretmen daha katacağız” dedi. Yalçın, Ekim ayında yapılacak atama Doğu ve Güneydoğu bölgeleri öncelikli olmak üzere Tüm Türkiye’ye yapılacağını söyledi.

13 Eylül 2008 Cumartesi

MEB ATAMA

Meb atama durdurulmasını istedi.
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.10.04-456 / 77812 09 EYLÜL 2008
Konu : Atamaların Durdurulması

..……………VALİLİĞİNE
( İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

2008-2009 eğitim ve öğretim yılı ders etkinliklerinin 8 Eylül 2008 tarihinde başlayacağı dikkate alınarak, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtildiği şekilde; (1) hastalığı nedeniyle hayati tehlikesi bulunanların sağlık durumu özrüne, (2) özel hayatını etkileyen olumsuz nedenlere bağlı olarak bulunduğu ilde görevini verimli bir biçimde yerine getirme imkânı kalmadığını savcılık veya güvenlik birimlerince düzenlenmiş belge ile belgelendirenler ile (3) terör eylemleri nedeniyle eşi ve yakınları şehit olanların olağanüstü hâllere bağlı yer değiştirme işlemleri, (4) norm kadro fazlası olanların, (5) yaz tatili döneminde özür durumundan dağıtım için il/ilçe emrine verilmiş olanların, (6) soruşturmaya dayalı görev yeri değişikliği teklif edilenlerin yer değiştirmeleri hariç olmak üzere her türlü atama ve görevlendirme dâhil yer değiştirme işlemleri, söz konusu tarihten itibaren yarıyıl tatiline kadar durdurulmuştur.

Bu konuda herhangi bir talep ve teklifte bulunulmaması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Milli Eğitim Bakanı